США тиснуть на Францію, щоб не допустити передачі вертольотоносців "Містраль" Росії – Путін

Вівторок, 1 липня 2014, 16:03

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що США чинять тиск на Францію, щоб не допустити передачі вертольотоносців "Містраль", один з яких Міністерство оборони РФ планує розмістити в Криму.

Як передає УНІАН, про це Путін сказав на нараді послів і постійних представників Російської Федерації.

"Ми знаємо про тиск, який наші американські партнери чинять на Францію з метою не поставляти "Містралі" до Росії. І ми знаємо навіть про те, що натякали на те, що якщо французи не поставлять "Містралі", то з банків тихенько знімуть санкції, принаймні мінімізують їх. Що це, якщо не шантаж? Ну хіба так можна працювати на міжнародній арені?" - обурився Путін.

За його словами, "те, що зараз роблять з французькими банками, нічого, крім внутрішнього обурення в Європі в цілому, та й у нас теж, не викликає". Російський президент заявив, що санкції повинні застосовуватися відповідно до Статуту ООН. Він вважає, що такі дії в міжнародно-правовому сенсі є не санкціями, а "одностороннім інструментом політики".

Як відомо, контракт вартістю 1,2 млрд євро на побудову двох французьких вертольотоносців для ВМФ Росії було підписано в червні 2011 року. Очікується, що перший корабель "Владивосток" надійде на озброєння російського флоту у 2014 році, другий, "Севастополь" - у 2015 році. Французька влада неодноразово заявляла, що має намір виконувати контракти з РФ щодо "Містралів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: