Фінського депутата затримали за стрілянину біля ресторану в Гельсінкі

Новини — Субота, 27 квітня 2024, 15:49 —

У Фінляндії затримали депутата від партії "Істинні фіни" Тімо Ворнанена – він вистрелив у землю у центрі фінської столиці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив фінський телерадіомовник Yle з посиланням на інформацію поліції.

Поліція повідомила про затримання, не називаючи імені Ворнанена у своєму пресрелізі. Але інформація збігається з раніше відомими деталями про депутата та стрілянину в центрі Гельсінкі.

За даними поліції, інцидент стався о 4-й годині ранку в п'ятницю. Депутат, який перебував у ресторані Bar Ihku, посварився з колегами. Сварку було залагоджено, але за межами ресторану Ворнанен несподівано дістав малокаліберний пістолет і направив його на людей.

Реклама:

Ворнанен зробив один постріл у землю, змусивши присутніх піти.

За професією Ворнанен – поліцейський. Він також захоплюється полюванням.

Згідно з повідомленням поліцієї, статті Кримінального кодексу, за якими розслідуватиметься інцидент, уточнять під час слідства. 

Ворнанена звільнять з-під варти після завершення необхідних слідчих заходів.

Голова "Істинних фінів" Ріікка Пурра написала у соцмережі Twitter (X), що опублікована поліцією інформація про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, пов'язаних із депутатом Тімо Ворнаненом, "дуже серйозна".

"Крім кримінальних наслідків, партія та парламентська фракція діятимуть належним чином", – написала Пурра.

Також повідомили, що публічні виступи Пурра на суботу скасовані. Голова "Істинних фінів" мала виступити у Сало та Турку у другій половині дня.

Нагадаємо, у вівторок 2 квітня в школі у передмісті Гельсінкі сталася стрілянина, внаслідок якої одна дитина загинула. Напад скоїв 12-річний хлопець, постраждалі були його однокласниками-однолітками. Слідство з’ясувало, що мотивом вчинку, найімовірніше, стала образа за цькування. 

Попереднє розслідування також встановило, що напад був спланованим

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: