Іспанія бачить у "Грі престолів" порятунок від безробіття

П'ятниця, 11 липня 2014, 09:17

Керівництво іспанської автономної спільноти Андалусія сподівається, що зйомки чергового сезону популярного фентезі-серіалу "Гра престолів" дадуть значний імпульс економіці регіону, що страждає від найвищого в країні безробіття, повідомляє агенція Bloomberg.

Минулого тижня канал HBO повідомив про плани знімати ряд сцен майбутнього п'ятого сезону "Гри престолів" у столиці Андалусії Севільї і невеликому містечку Осуна.

Безробіття в Андалусії становить близько 35%, тоді як середній показник по країні дорівнює 25%. Іспанія посідає друге місце за часткою безробітного населення в Європі після Греції.

"Люди стурбовані відсутністю роботи і бачать у цьому свій шанс, - сказав мер Осуни Розаріо Андухар. - Знімальній бригаді потрібні матеріали для декорацій, житло, транспорт і робочі руки. Впевнений, що наше місто отримає чималу вигоду".

Населення Осуни становить майже 18 тис. осіб, 4,3 тис. з них не працевлаштовані.

Таку думку поділяє і мер Севільї, яку щорічно відвідують 2 млн туристів.

"Зйомки допоможуть створити важливе джерело доходу для жителів", - сказав мер міста Хуан Ігнасіо Зойдо.

Для залучення кінопродюсерів адміністрація навіть зважилася знизити плату за доступ до деяких пам'яток, у тому числі до знаменитого палацу-фортеці Алькасар, додав він.

Широка географія зйомок "Гри престолів" охопила Ісландію, Північну Ірландію і хорватське місто Дубровник, забезпечивши, окрім нових робочих місць, ще й значний приплив туристів з числа фанатів серіалу.

Так, у Дубровнику, який став декорацією до столиці вигаданого королівства Вестерос, зараз проводяться спеціалізовані тури місцями з серіалу, а кількість туристів збільшилася на 24% порівняно з 2010 роком. Кожен сезон приносив економіці Хорватії, за даними міністерства туризму країни, 1 тис. нових робочих місць.

Шанувальників картини не відлякав навіть холод - у 2013 році Ісландію, де знімалися сцени "Нічного дозору", відвідало на 20% більше туристів, ніж роком раніше.

Серіал "Гра престолів" за мотивами серії книг Джорджа Мартіна є одним з найпопулярніших у світі й найуспішнішим в історії каналу HBO. У четвер було оголошено, що картина номінована на 19 премій "Еммі", включаючи номінації за кращий телесеріал і кращий сценарій - це більше, ніж у будь-якого іншого багатосерійного фільму в цьому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: