Єлісєєв передав ЄС та ЄП задокументовані факти підтримки Москвою терористів на сході України

Вівторок, 15 липня 2014, 14:16

Представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв передав Євросоюзу та Європарламенту задокументовані факти підтримки Росією збройних угруповань на сході України та закликав ухвалити на саміті 16 липня більш жорсткі санкції щодо Москви.

Про це у вівторок в Брюсселі агентству УНІАН повідомив сам Єлісєєв, говорячи про очікування від запланованого на 16 липня саміту ЄС та ухвалення Європейським парламентом у четвер резолюції стосовно України.

За словами українського дипломата, він передав партнерам з держав-членів та інституцій ЄС і депутатам Європейського парламенту задокументовані факти безпосередньої підтримки Росією незаконних збройних терористичних угруповань, що діють на сході України.

"Ми привертаємо увагу європейських партнерів до того, що з моменту схвалення попередніх висновків Європейської ради від 27 червня, які містили низку конкретних вимог до РФ, а також на тлі успіхів АТО, факти втручання Москви набули більш зухвалого характеру. Перекидання через кордон сучасної техніки, яка перебуває на озброєнні армії РФ, не може вважатися конструктивним внеском у деескалацію ситуації в Україні", - підкреслив Єлісєєв.

У зв’язку з цим він висловив сподівання, що за підсумками засідання Європейської ради 16 липня ЄС ухвалить рішення про застосування більш жорстких санкцій проти РФ. "Це – момент істини для ЄС. Вияв солідарності з Україною був би послідовним та логічним кроком. Держави-члени Євросоюзу повинні поставити міжнародне право, спільні демократичні цінності та здоровий глузд вище своїх бізнесових та енергетичних інтересів", - наголосив представник України при ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: