Офіційні представники ЄС не розкривають змісту можливих санкцій проти Росії

Середа, 16 липня 2014, 14:47

Європейська Рада, яка збереться у середу ввечері в Брюсселі, проаналізує розвиток ситуації в Україні з часу останнього саміту ЄС, що відбувся в кінці червня, і визначить реакцію Євросоюзу.

Про це заявила на брифінгу Майя Косьянчич, офіційний представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон, передає Інтерфакс.

"Буде прийнято постанову щодо України за підсумками Європейської Ради", - зазначила прес-секретар.

Відповідаючи на питання про практичний ефект обмежувальних заходів ЄС щодо Росії, вона перерахувала відомі рішення про припинення переговорів про Нову базову угоду, візовий діалог та скасування двосторонніх зустрічей високого рівня, а також згадала про "чорний список" осіб і організацій.

"Це треба розглядати як один з інструментів, які ми використовуємо, щоб показати серйозність ситуації і рішучість Європейського Союзу зробити все необхідне, щоб не відбувалася подальша ескалація, і вийти на політичне вирішення кризи", - пояснила Косьянчич.

Вона зазначила, що ЄС підтримує мирний план українського президента Петра Порошенка.

У свою чергу офіційний представник Єврокомісії Піа Хансен на спроби дізнатися у неї конкретний зміст можливих майбутніх санкцій, які може прийняти в середу в Брюсселі Єврорада, рішуче відмовилася це коментувати.

За її словами, ця проблематика належить виключно до компетенції глав держав і урядів, які зберуться в середу ввечері в Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: