Київ закликає світ дати оцінку агресії Росії - МЗС

П'ятниця, 18 липня 2014, 10:57

Міністерство закордонних справ України закликає світову громадськість дати оцінку діям Росії, що загрожують не лише територіальній цілісності України, а й міжнародному миру та безпеці.

"Закликаємо світову громадськість дати оцінку діям Російської Федерації, що є загрозою не лише територіальній цілісності України та її громадянам, а й міжнародному миру та безпеці", - йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій його прес-службою у відповідь на факти обстрілу території України системами "Град" із території РФ.

Як наголосили у зовнішньополітичному відомстві, свідченням того, що участь Росії в ескалації ситуації на сході України "давно перетнула межі суто військово-технічної, фінансової та інформаційної підтримки бойовиків, які здійснюють терор у нашій державі", стали факти обстрілу сил АТО з території РФ підрозділами її збройних сил, повідомляє Інтерфакс.

"Черговим неспростовним підтвердженням безпосередньої причетності Росії до вбивств українських військовослужбовців і цивільного населення стали відеодокази обстрілу з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" території України, який здійснювали з вогневої точки поблизу міста Гуково Ростовської області Російської Федерації", - йдеться в заяві МЗС.

Цей факт у відомстві розцінюють як "акт агресії, що є грубим порушенням загальновизнаних принципів міжнародного права й міжнародним злочином, потребує невідкладного рішучого засудження з боку всієї міжнародної спільноти і скоординованих дій для стримування агресивних планів Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: