РФ з 21 липня посилює порядок ввезення продукції через ЄС

Понеділок, 21 липня 2014, 09:11

Россільгоспнагляд з 21 липня вводить новий, більш жорсткий, порядок ввезення продукції тваринництва, що прямує транзитом через Євросоюз.

Про це в неділю повідомив Інтерфакс.

Як повідомляє служба, піднаглядна ветконтролю продукція, що вироблена підприємствами третіх країн і надходить транзитом через ЄС, має поставлятися тільки в транспортних засобах та контейнерах, опломбованих у країні-експортері. Причому пломба не повинна розкриватися в країнах Євросоюзу. Вантаж має супроводжуватися оригіналом ветеринарного сертифіката країни походження продукції.

Ці умови не поширюються на продукцію Андорри, Ватикану, Ліхтенштейну, Ісландії, Монако, Норвегії, Сан-Марино та Швейцарії, а також на такі види продукції: на живих тварин, що не належать до ссавців, кімнатних тварин і тварин-компаньйонів, предмети колекціонування, трофеї, які пройшли повну таксидермічну обробку, корми та кормові добавки, водні біологічні ресурси і продукти їхньої переробки, готову продукцію харчового та кормового призначення, упаковану в упаковку для роздрібної реалізації, промарковану підприємством-виробником, а також на лікарські засоби для тварин та інші препарати ветеринарного призначення (засоби діагностики, дезінфекції, дезінсекції, дератизації).

Як пояснює відомство, ця міра спрямована на те, щоб запобігти занесенню збудників заразних хвороб тварин і ввезенню продукції тваринного походження, яка не відповідає вимогам безпеки.

Раніше подібна міра діяла тільки щодо продукції, яка прямує транзитом через Литву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: