Агрохолдинг "Мрія" планує в серпні розпочати поставки картоплі в ЄС

Понеділок, 21 липня 2014, 13:54

Агрохолдинг "Мрія" має намір у серпні цього року здійснити першу поставку картоплі на європейський ринок.

Про це в понеділок повідомив Інтерфакс.

"Сьогодні ми сертифікуємо картоплю і з серпня почнемо перші продажі в Європу", - цитує прес-служба директора компанії "Мрія" Андрія Науменка.

В даний час агрохолдинг постачає на європейський ринок картопляний крохмаль, який виробляється на заводі "Мрії" в Тернопільській області. Підприємство було побудовано 2012 року, його потужності по переробці картоплі становлять до 720 т на добу, в подальшому їх планується збільшити.

На Східноєвропейському аграрному конгресі, що проходив 16 липня в Тернопільській області, фахівці "Мрії" повідомили, що площі вирощування картоплі в компанії щорічно збільшуються: у 2012 році вони становили 3,5 тис. га, в 2013-му - 4,8 тис. га, 2014-м - 6,35 тис. га. В цьому році агрохолдинг планує отримати врожай картоплі понад 200 тис. тонн.

Агрохолдинг "Мрія", заснований у 1992 році Іваном і Клавдією Гутами, обробляє майже 320 тис. га сільгоспземель в Західній Україні. Спеціалізується на вирощуванні пшениці, ячменю, ріпаку, цукрових буряків, гречки, картоплі та ін. 20% акцій компанії торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: