Окрім санкцій, ЄС готовий розглядати зміни у відносинах з РФ - Клімкін

Вівторок, 22 липня 2014, 09:30

Євросоюз готовий розглядати не тільки санкції проти Росії, а й зміну відносин з РФ і моделі безпеки на європейському континенті, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Про це в понеділок повідомив Інтерфакс.

"Зараз на порядку денному стоїть не тільки питання санкцій. Йдеться про те, як виглядатимуть відносини ЄС і Росії, як виглядатиме модель безпеки і відносин на всьому європейському континенті. І для всіх це абсолютно зрозуміло", - сказав Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV в понеділок увечері.

За його словами, раніше за подіями в Україні світ спостерігав ніби крізь вікно, але катастрофа літака стала своєрідним Рубіконом, "як ніби хтось кинув у вікно пляшку ".

"Всім тепер зрозуміло: якщо хтось спробує поступово дестабілізувати ситуацію в іншій частині Європи - це все тепер не проходить", - сказав Клімкін.

При цьому він не вірить, що Європа зможе забути ситуацію на сході України, як і проблему Криму - "зараз інша динаміка".

Тепер, за словами міністра, всі зрозуміли, що ті, кого підтримують в Донецькій і Луганській областях, є звичайними терористами, а не сепаратистами.

"Ви можете порівняти те, що відбувається в Каталонії або Шотландії, з тим, що відбувається в Донецьку і Луганську? І всі в Європі це зараз зрозуміли. І в Азії все зрозуміли. Це пройшло хвилею по всьому світу - зрозуміли, що така дестабілізація стосується всіх", - сказав міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: