Еттінгер проти санкцій щодо російського газу та нафти

Середа, 23 липня 2014, 16:48

Віце-президент Європейської комісії Гюнтер Еттінгер проти того, щоб санкції були застосовані щодо російських нафти та газу, але не виключає їх застосування стосовно енергетичних технологій та обладнання.

Про це він заявив у середу в Брюсселі на прес-конференції, передає УНІАН.

"Я завжди виступав за те, щоб енергетичні поставки нафти та газу з Росії не були включені до списку санкцій. Але якщо вони не намагатимуться жити в мирі з Україною і не будуть запобігати ескалації, то у нас не буде підстав допомагати з обладнанням, наприклад зі свердлами, енергетичними технологіями, які не може виробляти їхня промисловість", - зазначив віце-президент ЄК.

Крім того, Еттінгер повідомив, що найближчими тижнями Єврокомісія продовжуватиме докладати зусиль для того, аби досягти "деескалації ситуації на східних кордонах та гарантувати, що ми досягнемо домовленостей між Україною та Росією щодо постачання газу".

Відповідаючи на питання щодо можливості подання ЄК позову до "Газпрому", віце-президент повідомив, що цей пункт ще обговорюється.

"Європейський газ – це не політичний інструмент. Експерти обговорять ситуацію, оцінять контракти і потім підготують для нас пропозиції, які ми обговоримо, і на цій підставі ухвалимо рішення", - сказав Еттінгер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: