Видобуток газу методом фрекінгу зможе лише на 10% забезпечити потреби Європи - Еттінгер

Понеділок, 7 липня 2014, 10:01

Видобуток сланцевого газу методом гідравлічного розриву пласта (фрекінг) не зможе істотно знизити залежність ЄС від поставок блакитного палива.

Таку думку висловив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю газеті B.Z. am Sonntag.

"У межах Європи я оцінюю потенціал таким чином: у довгостроковій перспективі ми зможемо забезпечити цим способом близько десятої частини наших потреб", - зазначив він.

"Тим самим ми можемо добитися того, що при скороченні видобутку газу на наших традиційних родовищах залежність від імпорту принаймні не збільшуватиметься", - додав єврокомісар.

Одночасно Еттінгер закликав Німеччину не відмовлятися повністю від технології фрекінгу, до якої ФРН ставляться з великим скептицизмом.

Міністр економіки і енергетики ФРН Зігмар Габріель і міністр навколишнього середовища та будівництва Барбара Хендрікс раніше домовилися про встановлення жорстких правил в області можливого видобутку сланцевого газу методом гідравлічного розриву пласта.

В підготовленому ними документі наголошується, що "застосування фрекінгу для видобутку газу із сланцевих порід вугільного пласта вище рівня в 3 тис. метрів заборонено законом про регулювання водного режиму". Тому тестування цієї технології повинно проводитися тільки в разі, якщо немає загрози для грунтових вод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: