Рішення ЄС щодо економічних санкцій проти Росії слід очікувати сьогодні увечері - дипломат

Вівторок, 29 липня 2014, 13:04

Результатів засідання Комітету постійних представників країн ЄС (COREPER) можна очікувати у вівторок увечері.

Про це в Брюсселі повідомив європейський дипломат, говорячи про можливі часові рамки засідання, яке розпочалося о 9.30 в Брюсселі, передає УНІАН.

"Я очікую, що засідання триватиме весь день. Питання санкцій щодо Росії – непросте. Давайте дочекаємося результатів", - сказав він.

Основний фокус санкцій зосереджений на фінансовому секторі з пропозицією заборонити всім країнам ЄС інвестувати у борги, купувати акції чи використовувати аналогічний фінансовий інструмент щодо державних російських банків (банки з більш ніж 50% державної власності), які є найбільшими фінансовими інститутами в країні.

Що стосується юридичних осіб, то заходи можуть переслідувати російські державні кредитні установи, а також установи з фінансування розвитку. Заборона поширюватиметься як на первинний, так і вторинний ринок нових випущених російських цінних паперів. Але це не буде стосуватися вже існуючих акцій та облігацій.

Також пропонується заборонити надавати інвестиційні послуги і будь-які послуги у сфері торгів на регульованому ринку або торгівлі у багатосторонній торговельній системі та запровадити ембарго на зброю та товари подвійного призначення, проте ця пропозиція виключає вже існуючі контракти.

Крім цього, документ ЄС пропонує заборонити експорт чутливих технологій у сфері глибоководного буріння, освоєння Арктики і видобутку сланцевої нафти.

Як раніше писала ЄвроПравда, у вівторок Євросоюз має ухвалити санкції третьої, економічної фази щодо Росії через її дестабілізуючу роль в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: