Санкції ЄС щодо Росії можуть бути посилені – Меркель

Середа, 30 липня 2014, 08:01

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вітає рішення Євросоюзу ввести стосовно Росії новий пакет обмежувальних заходів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Бундесканцелярії. 

За словами Ангели Меркель, ці заходи, залежно від поведінки Росії, можуть бути переглянуті, у тому числі й посилені.

"Тепер за російською стороною - вирішити, чи схоче вона піти шляхом деескалації та співробітництва. Рішення ЄС про санкції ще може бути переглянуте, але можливі і подальші кроки (посилення санкцій)", - заявила Меркель.

Сайт німецького канцлера наголошує, що Німеччина та її партнери в ЄС робили все можливе для уникнення нинішніх жорстких санкцій та намагалися іншим чином вплинути на Росію, аби вона переглянула політику щодо Києва. В повідомленні наводиться перелік основних попереджувальних санкцій, що застосовувалися від березня.

"Ми багато разів говорили, що незаконна анексія Криму та дестабілізація на Східній Україні - неприпустимі. Отже, нинішнє рішення (про третій рівень санкцій) було неминучим, - заявила Ангела Меркель. - Глави держав та урядів неодноразово наголошували, що санкції не є самоціллю, що рішення про них буде ухвалене лише коли це буде невідворотним"

Нагадаємо, у вівторок 29 липня Євросоюз офіційно підтвердив, що погодив пакет економічних санкцій проти Росії, які стосуються держбанків РФ до капіталу ЄС, експорту озброєнь і продукції подвійного призначення, а також доступу до технологій і устаткування для нафтової галузі.

Для термінового введення санкцій в дію буде проведено "письмовий саміт" лідерів держав-членів ЄС - всі вони мають підписати ухвалене рішення. Повний текст рішення про обмежувальні заходи буде опубліковано 31 липня, він набуде чинності 1 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: