Перспектива членства України в ЄС з'явиться раніше, ніж здається зараз - глава МЗС України

Середа, 30 липня 2014, 09:06

Україна обов'язково отримає перспективу стати повноправним членом ЄС, коли буде готова до цього, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ви можете мені не повірити, але перспектива членства України в ЄС прийде набагато раніше, ніж хто-небудь з вас вірить", - сказав Павло Клімкін сьогодні під час виступу в Атлантичній раді у Вашингтоні (США), передає Інтерфакс.

Він нагадав, що раніше європейські політики прогнозували, що у разі непідписання Угоди про асоціацію Віктором Януковичем наступна така можливість з'явиться не раніше 2016 року.

Клімкін розповів, що перспектива членства України в ЄС завжди була в його думках. При цьому він висловив переконання, то зараз боротися за формальне визнання перспективи членства - не головне, важливіше забезпечити готовність України до цього.

Міністр переконаний, що перспектива членства обов'язково прийде в рамках впровадження Угоди про асоціацію. "І вона прийде раніше і не пізніше", - сказав він.

Клімкін нагадав, що Угода про асоціацію з ЄС - це насамперед рамкова угода для проведення реформ і гармонізації законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.