Європейці почали купувати більше

Середа, 30 липня 2014, 17:10

Індекс споживчих настроїв в єврозоні в липні несподівано покращився, не зважаючи на глибоку кризу між ЄС та Росією.

Про це йдеться в дослідженні, яке публікує Reuters.

Індекс споживчих настроїв визначають кожного місяця. Згідно з останнім заміром, 18 країн єврозони показали значне зростання - від 102.1 в червні до 102.2 в липні. Раніше експерти Reuters передбачали, що індекс впаде до позначки 101.8.

Найбільше зростання виявлено в Італії, Франції, Нідерландах. Однак події довкола Україні все ж впливають на ділову активність та настрої покупців в Німеччині та Іспанії, де зафіксовано найнижчий індекс споживчих настроїв.

"Досить імовірно, що події в Україні і зростання глобальної геополітичної напруженості все більше відбиваються на впевненості у деяких країнах. Це очевидно у випадку, наприклад, з ділової впевненістю в Німеччині", - наголосив провідний економіст IHS Ховард Арчер.

Експерти зазначають, що "багатостраждальна" економіка єврозони, яку економісти зараз оцінюють в 9,6 трлн євро, намагається стати на тверду поверхню після рецесії, і запровадження санкцій проти Росії може підірвати цей фундамент.

Для запобігання небажаним економічним катастрофам Європейський центробанк почав широкі заходи, щоб втримати зростання економіки та запобігти дефляції. В фінустанові також не виключили можливості додаткової емісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: