Число безробітних у Німеччині в липні знизилося вперше за три місяці

Четвер, 31 липня 2014, 11:28

Кількість безробітних в Німеччині скоротилося в липні 2014 року вперше за три місяці на 12 тис. - до 2,9 млн, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування Німеччині.

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження числа безробітних на 5 тис.

"Немає необхідності побоюватися за німецьку економіку або ринок праці країни, - зазначає економіст WGZ Bank в Дюссельдорфі Андреас Мюллер. - Ситуація в економіці ФРН, як і раніше краще, ніж у більшості країн Європи, і вона залишиться конкурентоспроможною навіть у разі деякого збільшення зарплат". Про це передає Інтерфакс.

Безробіття в країні залишилася на рівні 6,7% шостий місяць поспіль, що співпало з очікуваннями ринку. Цей рівень є найнижчим як мінімум з моменту возз'єднання Німеччини більше двох десятиліть тому.

Німеччина є лідером відновлення економіки в єврозоні і, згідно з випереджаючим індикаторами дослідницької компанії GfK SE, споживча довіра в країні в серпні збільшиться до максимального рівня з 2006 року.

За оцінками Бундесбанку, у другому кварталі 2014 року в німецькій економіці була зафіксована стагнація, проте в поточному кварталі економічний підйом відновиться.

Рівень безробіття в Німеччині майже вдвічі менше, ніж у середньому по єврозоні, де він становить 11,7%.

У 2014 році ВВП ФРН, за оцінками Єврокомісії, збільшиться на 1,8%, у 2015 році - на 2%, що збігається з консенсус-прогнозом економістів, опитаних агентством Bloomberg. Бундесбанк очікує зростання німецької економіки на 1,9% в 2014 році, 2% у 2015 році і 1,8% у 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: