Франція виконає контракт на поставку "Містралів" до РФ без будь-яких проблем - посол

Понеділок, 7 липня 2014, 11:47

Франція виконає свої зобов'язання з постачання "Містралів" до Росії, якщо не буде заборонних санкцій з боку Євросоюзу, заявив посол Франції в Росії Жан-Моріс Ріпер.

"За контрактом перший корабель повинен бути доставлений до Росії в жовтні. Саме на цьому етапі французький уряд має видати ліцензію на експорт. Якщо не буде відповідних санкцій з боку Європейського союзу, то немає підстав вважати, що такий дозвіл не буде дано", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Франція - це країна, яка виконує свої зобов'язання. На даний момент ми продовжуємо виконувати контракт на поставку "Містралів" до Росії без будь-яких проблем", - додав він.

Високопоставлений дипломат нагадав, що "Містраль" буде передано Росії без будь-якого французького озброєння.

Він також зазначив, що Франція хотіла б зберегти партнерські відносини з Росією, але не може закрити очі на українську кризу.

"Росія для нас - важливий партнер, на її ринку присутні кілька сотень французьких компаній. Ми б хотіли зберегти це значуще для наших двох країн партнерство", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Звичайно, ми не можемо робити вигляд, що ніякої кризи в Україні немає і не було. Ми б хотіли внести свій внесок та спільно з Росією сприяти вирішенню українського кризи, щоб повернути довіру", - зазначив посол.

За словами Ріпера, Росія є одним із ключових торговельно-економічних партнерів Франції. Він повідомив, що, за даними на кінець 2013 року, сума французьких інвестицій у Росію становила 11,5 млрд євро.

"У той же час російські інвестиції у Францію досить незначні", - зазначив він.

Як повідомлялося, "Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS підписали контракт на будівництво двох десантно-вертолітних кораблів-доків (ДВКД) типу "Містраль" у червні 2011 року. ОСК була залучена до цієї угоді як субпідрядник французької верфі STX France в Сен-Назер.

В даний час на верфях компанії STX у французькому Сен-Назері проходить ходові випробування ДВКД-1 "Владивосток". Там же будується носова частина ДВКД-2.

"Владивосток" був спущений на воду 15 жовтня 2013 року. Передбачається, що він буде переданий ВМФ Росії восени 2014 року, після чого на одному із суднобудівних заводів РФ вертольотоносець оснастять озброєнням.

Будівництво корабля здійснювалося поетапно. Кормову частину виготовив БЗС, після чого вона була відправлена в Сен-Назер, де її зістикували з носовою частиною, побудованої на верфях компанії STX France.

Довжина корпусу корабля типу "Містраль" - 199 м, ширина - 32 м, висота борту на рівні польотної палуби - 27 м, осадка при водотоннажності 22,6 тис. тонн - 6,42 м, максимальна швидкість при осадці 6,42 м - 18,5 вузла, екіпаж - 177 осіб, кількість пасажирів - 481.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.