Британія відмовляє у візах мешканцям Донбасу

Понеділок, 7 липня 2014, 18:18

Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії запровадило нову причину для відмови у видачі британських віз жителям України.

Підставою для відмови є проживання заявника в зоні АТО. Про це свідчать документи, отримані Європейською правдою.

До редакції звернувся професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри Донбаського педагогічного університету Володимир Глущенко. Він надав копію документів, отриманих з британського диппредставництва.

Підставою для відмови британці назвали ситуацію на Донбасі, у зв'язку з якою робота багатьох установ припинена або призупинена. "Наші джерела свідчать, що ваш університет закритий на невизначений період у зв'язку з ситуацією в сфері безпеки. Ми також знаємо, що в Слов'янську, де ви мешкаєте, зараз дуже напружена ситуація", - йдеться в документі.

Інших причин відмови британські дипломати не навели.

За даними Європейської правди, даний аплікант мав в паспорті кілька коректно використаних шенгенських віз, а оплата нинішньої подорожі була здійснена ще минулого року. Це не завадило британському візовому офіцеру надати відмову лише на підставі проведення АТО на Донбасі.

фрагмент листа відмови

Як повідомляла раніше ЄвроПравда, посольство Великобританії в Україні більше не обробляє візові заявки від громадян України. Ці функції передані посольству цієї країни в Польщі.

Останнім часом надходять повідомлення про те, що з відмовами стикаються навіть відомі українці. Європейська правда писала про відмову видати візи групі лікарів, серед яких були професори зі світовим ім'ям.

Також 7 липня Єврокомісія оприлюднила звіт, що свідчить про невисокий міграційному ризик для Євросоюзу з боку України, проте в ЄС побоюються, що ситуація може погіршитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: