Сім'я Усами Бен Ладена купила історичні італійські мармурові кар'єри

П'ятниця, 1 серпня 2014, 11:10

Сім'я Усами бен Ладена стала найбільшим акціонером італійської фірми, яка розробляє кар'єри цінного білого каррарського мармуру Тоскани, котрий використовували ще римські імператори.

Про це повідомив Telegraph

Бен Ладени, котрі зробив собі ім'я на будівництві мечетей у Саудівській Аравії, використовуватимуть велику кількість мармуру, котрий ренесансний художник Мікеланджело застосовував для створення скульптури Давида, ікони християнського мистецтва.

Будівельна група із Саудівської Аравії, яка контролюється сім'єю бен Ладена, - один з найбільших покупців розкішного мармуру. Ця сім’я витратила на мармур 40 млн євро в минулому році, тобто близько 20% загального обсягу продукції кар'єрів, сказав Антоніо Менчіні, адвокат, який представляв групу на торгах.

"Цей показник, ймовірно, зростатиме, і я вважаю, що група розглядає це як стратегічну інвестицію і має плани щодо розширення бізнесу, і не тільки видобутку мармуру"​​, - сказав він.

Усама бен Ладен був одним з 53 дітей Мохаммеда бен Ладена, засновника Саудівської групи Бін Ладін, але ще 1994 року родина зреклася Усаму, за сім років до того, як він здійснив атаки в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: