Варшава незадоволена російським ембарго на фрукти. Дехто звинувачує Майдан

П'ятниця, 1 серпня 2014, 15:21

Міністр сільського господарства Польщі Марек Савіцький та глава профспілки садівників Польщі незадоволені тим, що Росія запровадила ембарго на польські фрукти та овочі, і звинувачують у цьому депутатів сейму, які підтримували українців під час Євромайдану в Києві.

"Представники садових господарств не їздили на Майдан і не намовляли українців на революцію. Це був якийсь проукраїнський авангард", - заявив 31 липня в інтерв’ю телеканалу TVN24 депутат партії PSL та глава профспілки садівників Польщі Мірослав Малішевський.

Депутат резюмував, що за санкції проти Росії повинні розплачуватись садівники, і вони "втрачають найбільше".

Висловлювання Малішевського підтримав міністр сільського господарства Польщі Марек Савіцький, оскільки внаслідок російського ембарго Польща втрачає 1,25 млрд євро.

"Чи бачили ви мене на Майдані? Там були інші", - заявив 1 серпня міністр в інтерв’ю телеканалу TVN24 і звинуватив лідера партії PіS ("Право і справедливість") Ярослава Качиньського та інших високопосадовців, що вони були на Майдані й неодноразово виступали за жорсткі санкції проти Росії, які врешті-решт призвело до ембарго щодо польських продуктів.

Політичні опоненти Малішевського в польському сеймі розкритикували його позицію та порадили йому "вирощувати яблука, а не займатись політикою".

"Якщо хтось вважає, що не варто було їх (санкції проти Росії - ЄП) впроваджувати, то мені здається, йому б краще було вирощувати яблука, а не займатись політикою", - сказала представниця партії PO Івона Слєджінська-Катарашінська. Депутатка також уточнила, що санкції проти Росії – це спільна відповідальність країн ЄС, і не слід їх прив’язувати до подій на Майдані в Києві.

Як писала ЄвроПравда, з 1 серпня Росія заборонила ввозити до себе польські овочі та фрукти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: