В РФ хваляться, що західні експортери зброї їдуть до них попри санкції

Понеділок, 11 серпня 2014, 12:16

Організатори виставки "ОборонЭкспо-2014" повідомляють, що у заході, який має розпочатися в середу 13 серпня, мають взяти участь західні виробники військо-промислової продукції.

Про це повідомляє російська державна агенція РІА "Новости" з посиланням на оргкомітет.

У повідомленні підкреслюється, що участь європейських та північноамериканських підприємств матиме місце попри санкції, що були введені проти Росії країнами Заходу.

"Учасниками виставки стануть провідні вітчизняні підприємства ОПК... Серед іноземних учасників виставкової програми - компанії з 11 країн: Алжиру, Вірменії, Білорусі, Німеччини, Індії, Китаю, США, Франції, Чехії та Швейцарії", - повідомляє РІА "Новости".

Між тим перелік учасників виставки, що розміщений на офіційному сайті "ОборонЭкспо-2014", не підтверджує ці дані в повному обсязі. Там згадані лише московське представництво німецької компанії Rohde & Schwarz (виготовляє радіолокаційне спорядження) та американська Revision Military (засоби військового захисту).

Як відомо, в липні Євросоюз та країни "великої сімки" ухвалили пакет санкцій проти Росії. Зокрема, набула чинності заборона на продаж військової продукції та товарів подвійного призначення, що направляються для використання російськими силовими відомствами.

Ці обмеження застосовують чотири країни з названих у прес-релізі. Варто зазначити, що санкції ЄС не передбачають заборону підприємствам ОПК брати участь у виставках на території Росії, однак її доцільність є сумнівною, якщо підприємство не планує продавати свою продукцію росіянам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: