"Укртрансгаз" готовий до реверсу газу із Словаччини

Середа, 13 серпня 2014, 12:39

ПАТ "Укртрансгаз" на компресорній станції Ужгород закінчило повний комплекс робіт із забезпечення технічної можливості прийому природного газу з боку Словаччини.

Про це повідомляє сайт НАК "Нафтогаз України".

За результатами останніх переговорів між операторами газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") та Словаччини ("Eustream a.s.") остаточно були узгоджені технічні аспекти, пов’язані з прикордонним співробітництвом, взаємодією при експлуатації об’єктів і обліком газу, йдеться в заяві.

Як відомо, 28 квітня 2014 року між ПАТ "Укртрансгаз" і Eustream a.s. був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо забезпечення реверсних поставок газу в Україну.

На початку липня словацький оператор Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на постачання газу до України територією Словаччини. До поставок газу в Україну через Словаччину виявили зацікавлення близько двох десятків європейських постачальників, що, відповідно до Меморандуму, передбачає можливість розпочати поставки газу зі Словаччини вже з 1 вересня цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: