Поляки тролять Росію "гуманітарним конвоєм для дітей Калінінграда"

Середа, 27 серпня 2014, 12:47

Польська філія французької мережі супермаркетів Intermarché хоче завезти  в Росію продукти для російських дітей, які потерпають від нестачі яблук.

Про це повідомляє польське видання onet.Business з посиланням на Патріка Рено, керівника управляючої компанії польської філії Intermarché.

До посольства Російської федерації в Польщі вже направлений запит щодо в'їзду до Калінінграду "гуманітарного конвою", повідомили в компанії.

Як відомо,наприкінці липня та на початку серпня Росія заборонила імпорт до РФ низки європейських продуктів, що створило їх дефіцит на ринку РФ. Першими під заборону потрапили польські яблука.

Інформаційну кампаню з цього приводу підтримали також інші представники торгівельної мережі. Телекомпанія TVN цитує одного з її власників, Бартоломея Тарловського, який надав детальнішу інформацію про вантаж "гуманітарного конвою".

Яблука, за його розрахунком, мають бути доправлені до 37 російських шкіл. Загальна вага яблук, які заплановано доправити в Калінінградську область – 40 тон, до конвою включать п’ять вантажівок.

"У нас є досвід проведення таких акцій "здорова школа", що відбуваються з нагоди початку учбового року", - каже Тарловський.

"Це – альтернативний погляд на зменшення торгівлі між Польщею та РФ", - зазначає Патріка Рено.

Інформаційна кампанія має всі ознаки "тролінгу". Польські бізнесмени і створюють аналогію із направленням до України російського "гуманітарного конвою".

Попри те, що лист з проханням дозволити рух лише зараз направлений на ім’я посла РФ в Польщі Олександра Алєксєєвої, Intermarché вже оголосила дату, коли "конвой" перетне російський кордон – 12 вересня.

Також поляки попередили, що діти "у будь-якому випадку отримають яблука" - незалежно від того, чи дасть Росія дозвіл на в'їзд конвою, чи ні.

"Ми віддамо яблука польським школам, а також запросимо до нас дітей з Калінінградської області, щоб вони змогли забрати фрукти в наших магазинах. У будь-якому випадку діти отримають яблука", - повідомив представник торгової мережі Бартломей Тарловский в ефірі Radio Olsztyn.

Водночас, торгівельна мережа закликає не вбачати в їх акції політичну основу. "Наша ініціатива має соціальний вимір, вона проходить повз політичні лінії та покликана висловити солідарність суспільств двох країн (Польщі та РФ), а також – підтримати польський продовольчий сектор економіки", заявив Патрік Рено.

Реакція РФ на звернення з боку польської торгівельної мережі наразі не відома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.