Британія пропонує більше повноважень Шотландії і просить не від’єднуватись

Вівторок, 5 серпня 2014, 12:07

Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон пропонує передати уряду Шотландії більше влади у фіскальній політиці та соціального захисту, якщо шотландці не голосуватимуть за від’єднання від Великої Британії.

Такі пропозиції були скріплені у спільній декларації глави уряду Британії Девіда Кемерона, лідера лейбористів та опозиції в парламенті Едом Міллібаном та лідером британських лібералів та віце-прем’єром Ніком Клегом, передає BBC.

"Ми підтримуємо сильний Шотландський парламент в Єдиному Королівстві. Ми також підтримуємо більші повноваження шотландського парламенту", - йдеться в спільній декларації.

У свою чергу перший міністр Шотландії Алекс Салмонд через свого речника заявив, що ця декларація – "це повторення старих обіцянок" і наголосив, що 18 вересня в Шотландії пройде референдум за незалежність від Великої Британії, де люди визначать майбутній статус Шотландії.

"Ніхто в Шотландії не буде слухати цю Вестмінстерську групу та ніхто не буде вірити їхнім пустим обіцянкам", - заявив Салмонд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: