Канада розширила санкції проти Росії

Середа, 6 серпня 2014, 18:22

Канада приєдналася до США і Європейського Союзу у розширенні санкцій проти Росії.

Під нові санкції потрапили 19 росіян і українців, а також 22 російських і українських компаній.

Про це повідомив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер у письмовій заяві.

"Путінський режим продовжує незаконну окупацію півострова Крим, і його провокаційні військові дії в Східній Україні залишаються серйозною проблемою для Канади та міжнародної спільноти", - відзначив прем'єр-міністр.

"Експортні обмеження, оголошені Європейським Союзом щодо товарів військового призначення та подвійного використання, призначених для Росії, вже впроваджені Канадою. Ми також готові до прийняття обмежень на експорт технологій, використовуваних Росією з метою видобутку нафти".

Нові санкції розповсюджуються на ряд посадових осіб, а також кілька лідерів і високопоставлених членів проросійських сепаратистських груп в Україні.

У список, зокрема, потрапили глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров, голова Служби зовнішньої розвідки РФ Михайло Фрадков, директор ФСБ Олександр Бортніков, секретар Радбезу Микола Патрушев та інші високопоставлені силовики і депутати.

Крім того, в списку значаться помічник президента РФ Дмитро Щоголєв, губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов і бізнесмени Костянтин Малофєєв і Микола Шамалов.

Під канадські санкції потрапили також глава МВС Криму Сергій Абісов, лідер бойовиків "ДНР" Павло Губарєв і його дружина Катерина Губарєва.

Цим особам буде заборонений в'їзд до Канади, а їхні активи в цій країні, якщо такі є, будуть заморожені.

Юридичні особи, що потрапили під дію санкцій:

Банк Москви
Авіакомпанія Доброльот
"Російський Сільськогосподарський Банк"
Російський Національний Комерційний Банк
"Об'єднана Суднобудівна Корпорація"
ВАТ Банк ВТБ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.