МЗС Франції: позиція Парижа щодо поставок до Росії "Містралів" не змінюється

Понеділок, 1 вересня 2014, 16:48

Офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль заявив про незмінну позицію Парижа щодо поставки Росії вертольотоносців типу "Містраль".

"Я можу нагадати заяву президента Республіки (Франсуа Олланда), зроблену ним в інтерв'ю газеті Le Monde від 20 серпня: "Сьогодні рівень санкцій не перешкоджає постачання. Це рішення європейців, а не Франції"", - цитує пана Надаля РИА Новости.

Так представник французького зовнішньополітичного відомства відповів на питання про те, чи не позначиться погіршення ситуації на Україні на зміну позиції Парижа з виконання цього контракту.

Нагадаємо, що контракт на поставку двох вертольотоносців був укладений між французькою компанією DCNS і "Рособоронекспортом" в 2011 році. Вартість контракту - 1,2 мільярда євро.

Перше судно - "Владивосток" - має надійти на озброєння російського флоту в 2014 році, другий - "Севастополь" - в 2015 році.

Проти постачання кораблів виступають США. У свою чергу в DCNS відзначають, що санкції США не можуть перешкодити будівництву та передачі "Містралів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: