Росіян лякають європейськими яйцями

Вівторок, 2 вересня 2014, 16:12

Санітарна служба РФ попередила росіян про ризик захворювання на сальмонельоз в країнах Європейського союзу при вживанні продуктів з курячих яєць

Як повідомляє у вівторок сайт Росспоживнагляду, в даний час не здійснюється ввезення в Російську Федерацію продукції птахофабрик південних районів Німеччини.

"Разом з тим при відвідуванні країн ЄС існує можливість інфікування сальмонельоз при вживанні сирих, недоварених яєць і продуктів, в процесі підготовки яких використовуються яйця", - йдеться в повідомленні відомства.

За даними російської санітарної служби, в європейських країнах зареєстровано 338 випадків захворювання на сальмонельоз, з них 247 - у Великобританії, 45 - у Франції, 31 - в Австрії, 14 - в Німеччині, один - в Люксембурзі.

"Чіткі дані про причинно-наслідкові зв'язки у формуванні захворювань сальмонельозу відсутні. Є припущення про зв'язок випадків сальмонельозу в даних країнах з вживанням інфікованих курячих яєць, вироблених в південних регіонах Німеччини", - повідомив сайт Росспоживнагляду.

У відомстві також зазначили, що в країнах ЄС почалося вилучення з продажу вироблених в Німеччині яєць, проте інфіковану продукцію все ще можна зустріти на полицях роздрібних магазинів.

"Це ще раз підкреслює відсутність повноцінного контролю за продуктами харчування в країнах ЄС, а також дієвої системи реагування на спалахи інфекційних захворювань", - йдеться в повідомленні російського санітарного відомства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.