Екс-радника президента Литви підозрюють у розголошенні державної таємниці

Вівторок, 23 вересня 2014, 15:11

Колишній радник президента Литви Далі Грибаускайте Дайва Ульбінайте є підозрюваною у кримінальній справі про розголошення державної таємниці. Про це стало відомо 23 вересня у Вільнюському дільничному суді.

Про це пише Delfi.lt, посилаючись на джерела в суді.

Екс-радника президента підозрюють у розголошенні державної таємниці, зловживанні повноваженнями або перевищенні повноважень.

Розслідування Генпрокуратури було розпочато в жовтні 2013 року після отримання повідомлення голови ДГБ Гедімінаса Гріни. Він заявив, що інформаційне агентство BNS розголосило секретну інформацію про те, що Росія готує інформаційні атаки проти Грибаускайте.

Прокурор Іванаускас у суді сказав, що Ульбінайте передала інформацію редактору BNS Юрате Дамуліте-Семенене.

"Я точно не визнаю жодної вини", - заявила Ульбінайте після оголошення прокурором обвинувального акта.

Наступне засідання заплановане на 21 жовтня, тоді почнуть допитувати свідків.

"Мені немає чого оцінювати, я рада, що нарешті все відбувається в суді, цим зайнялися професійні юристи - я сподіваюся на швидкий та об'єктивний розгляд ситуації", - сказала Ульбінайте.

Вона також не стала коментувати слова прокурора про те, що розголошення секретної інформації завдало великої шкоди президентській службі.

"Я не розголошувала жодних таємниць, у мене не було можливості бачити, знати або якось ще ознайомитися з секретними документами", - підкреслила колишній радник.

Якщо Ульбінайте визнають винною, то їй загрожує штраф, арешт або позбавлення волі на термін до 5 років.

Справу розглядатимуть троє суддів. Крім того, суд призначив відповідального суддю - на випадок, якщо хтось із суддів колегії захворіє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: