Президент Польщі підтримує санкції проти Росії та військову допомогу Україні

Четвер, 4 вересня 2014, 09:38

Президент Польщі Броніслав Коморовський підтримує посилення санкції проти Російської федерації за її агресію проти України та надання військової підтримки українській владі західними державами.

Про це Коморовський заявив напередодні свого візиту до Великої Британії для участі в саміті НАТО, на якому серед іншого планується обговорити тему допомоги Україні в конфлікті з Росією, передає УНІАН.

"Ми вважаємо, що абсолютно необхідною є реакція цілого західного світу у формулі НАТО та ЄС у двох сферах: зупинення Росії через санкції та спільна та всебічна підтримка для України, в тому числі, у військово-технічній сфері", - сказавКоморовський.

Він відзначив, що Україна веде "драматичну боротьбу" та її "можливості обмежені".

"Нормальною справою є підтримка країн, котрим ми бажаємо добра також у сфері збільшення їхньої обороноздатності в умовах військової загрози ззовні", - сказав президент Польщі, зауваживши, що польська влада підтримає, серед іншого, ініціативи із спільних військових навчань в Україні.

Коморовський прямо назвав останні події на Донбасі "російською агресією", визнавши введення на територію України, "регулярних російських військ" та сказав, що НАТО повинно пристосуватися до цієї нової створеної Росією ситуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: