Росія розраховує, що контракт щодо "Мистралів" буде виконуватися

Четвер, 4 вересня 2014, 13:17

Росія виходить з того, що контракт на поставку "Містралів" з Францією буде виконуватися у відповідності з домовленостями, заявив глава Мінпромторгу Денис Мантуров.

"РФ виходить з того, що контракт буде виконуватися у відповідності з договірними відносинами, які були сформовані у відповідний час", - заявив Мантуров журналістам, передає Інтерфакс.

ЄвроПравда повідомляла, що президент Франції Франсуа Олланд у середу ввечері заявив про припинення постачання Росії першого вертольотоносця "Містраль".

"Не існує достатніх умов для постачання першого вертольотоносця Росії", - сказав Олланд.

"Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS підписали контракт на будівництво двох десантно-вертолітних кораблів-доків (ДВКД) типу "Містраль" у червні 2011 року.

ОСК була залучена до операції в якості субпідрядника французькій верфі STX France в Сен-Назер.

В даний час на верфях компанії STX в Сен-Назері проходить ходові випробування ДВКД-1 "Владивосток". Там же будується носова частина ДВКД-2.

"Владивосток" був спущений на воду 15 жовтня 2013 року. Передбачалося, що він буде переданий ВМФ Росії восени 2014 року, після чого на одному з суднобудівних заводів РФ вертольотоносець оснастять озброєнням.

Будівництво корабля здійснювалося поетапно. Кормову частину виготовив БЗС, після чого вона була відправлена в Сен-Назер, де зістикували її з носовою частиною, побудованої на верфях компанії STX France.

Довжина корпусу корабля типу "Містраль" - 199 м, ширина - 32 м, висота борту на рівні польотної палуби - 27 м, осадка при водотоннажності 22,6 тис. тонн - 6,42 м, максимальна швидкість при осаді 6,42 м - 18,5 вузла, екіпаж - 177 осіб, кількість пасажирів - 481.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: