В середу нові санкції ЄС, швидше за все, знову не ухвалять

Вівторок, 9 вересня 2014, 16:09

Впровадження нових санкцій ЄС, швидше за все, не відбудеться в середу - країнам знадобиться час на додаткові консультації.

Про це "Європейській правді" заявила спікер голови дипломатії ЄС Кетрін Ештон Майя Кочіянчич.

"Як ви знаєте, в понеділок ЄС було узгоджено пакет нових санкції проти Росії. Ці санкції стали відповіддю на загострення конфлікту на сході України. Однак для набуття сили ці санкції мають бути оприлюднені. Спочатку це планувалося зробити у вівторок, але ЄС прийняв рішення зробити паузу для вивчення ситуації в Україні", - пояснила вона.

Раніше європейські посадовці зазначали, що публікація рішення відбудеться "не раніше середи". Однак, за словами Майї Кочіянчич, імовірність публікації рішення 10 вересня досить мала.

"Завтра (10 вересня. - ЄвроПравда) посли країн-членів ЄС зберуться, щоб обговорити ситуацію в Україні. Наголошую, вони лише проведуть ці консультації, а тому я очікую, що, швидше за все, публікація санкцій відбудеться пізніше, щойно вони досягнуть єдиної позиції", - пояснила речник Кетрін Ештон.

Нагадаємо, 8 вересня країни-члени Євросоюзу ухвалили оновлений пакет санкцій, спрямованих проти Росії, подолавши проблему з відсутністю консенсусу.

Під час письмового голосування одна з країн ЄС - Фінляндія - не надала голосу на підтримку рішення. Країнам-членам ЄС довелося терміново домовлятися про нові деталі введення санкцій в дію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: