Уряд розраховує отримати донорську допомогу з боку США на конференції у грудні

Субота, 11 жовтня 2014, 14:07

Україна розраховує на активну участь США в донорській конференції, запланованій на грудень, зокрема - на виділення Вашингтоном неповоротньої допомоги для України.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак на зустрічі із заступником міністра фінансів США Натаном Шитсом, яка відбулася у Вашингтоні  в п'ятницю ввечері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Українська сторона попросила США, враховуючи складну ситуацію на сході країни, продовжити фінансову підтримку України, в тому числі й через активну участь у донорській конференції, запланованій на грудень", - цитує Шлапака агенція.

Міністр фінансів також поінформував свого американського колегу про співпрацю України з МВФ, Світовим банком і Європейською комісією. Також було обговорено ситуацію в нафтогазовому секторі України та плани уряду відносно його подальшого реформування.

Окремо було розглянуто співпрацю в галузі санкцій та повернення незаконно виведених активів.

Водночас, прес-служба Мінфіну зазначає, що заступник міністра фінансів США висловив "захоплення рівнем співпраці України з МВФ".

"За двадцять років я ніколи не бачив такої якісної співпраці країни з МВФ, особливо з урахуванням таких складних умов, у яких нині перебуває Україна", - наводить прес-служба слова міністра Шитса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: