Син Януковича пише до урядів Європи, намагаючись зняти санкції

Доповнено
Понеділок, 13 жовтня 2014, 16:31

На початку жовтня Олександр Янукович направив через своїх адвокатів лист в низку міністерств Естонії  та Литви з проханням надати всю інформацію щодо нього, зібрану під час розслідувань.

Зокрема, відповідні листи були направлені до МЗС, Міністерства фінансів та Міністерства юстиції Естонії, пише Eesti Päevaleht.

Окрім того, лист від Януковича-молодшого отримали також литовські міністерства, повідомляє Delfi.lt з посиланням на речницю литовського МЗС Раса Якілайтене.

"Ми отримали лист адвокатів сина Януковича. Такий же лист в Литві отримали міністерства фінансів і юстиції", - сказала вона.

Чому лист направили саме до Естонії та Литви, хоча санкції є загальноєвропейським рішенням, сказати складно.

Не виключено, що такого роду листи були направлені також і урядам інших країн ЄС.

На думку експертів, лист може вказувати на те, що Олександр Янукович має намір продовжити боротьбу за розблокування своїх активів.

За словами прес-секретаря Мін'юсту Естонії Марії-Елізи Туулик, лист стосується в основному сфери відповідальності Міністерства закордонних справ.

Прес-секретар останнього Маріанна Судакова зазначила лише, що МЗС неодмінно відповість на лист.

Нагадаємо, що екс-президент Віктор Янукович та два його сини, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров та його син, брати Андрій та Сергій Клюєви, бізнесмен Сергій Курченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка із сином, а також колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов вже подали позови до Суду ЄС про оскарження блокування активів.

Проте, як зазначив високопосадовець Суду ЄС, колишні українські чиновники можуть чекати на рішення Суду ЄС щодо оскарження цих санкцій до чотирьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.