Щоб розвалити групу друзів Путіна, євродепутата підкупили посадою?

Четвер, 16 жовтня 2014, 17:26

Латвійський євродепутат Іветта Грігуле розвалила групу друзів Путіна через те, що їй поступилися посадою керівника делегації ЄП у Центральній Азії.

Про це заявив представник групи Європейських реформаторів і консерваторів Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє Delfi.lt.

"Нанесений в ЄП стратегічний удар по популістської фракції дозволить якісно підняти роботу всього парламенту на більш високий рівень, зміцнить наявні фракції і коаліції. Мене радує, що моє рішення дозволило цій події матеріалізуватися", - сказав він.

Таким чином, Ландсбергіс, який повинен був посісти місце керівника делегації ЄП у Центральній Азії, прокоментував своє рішення поступитися цією посадою Іветті Грігуле.

Він назвав очолювану скандальним англійським політиком Найджелом Фараджем політичну силу "популістською фракцією, яка підтримувала президента Росії Володимира Путіна".

Сама Грігуле пояснила свій вихід із фракції радикалізмом колег та їхньою зневагою до ЄС.

Нагадаємо, що вихід Грігуле тягне за собою ліквідацію групи, оскільки та більше не задовольняє вимогам ЄП щодо представництва країн.

До групи EFDD входять найрадикальніші праві партії, частина яких потрапила до ЄП вперше. Група голосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію з Україною, деякі її представники не приховують лояльності до Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.