США заборонили в´їзд низці угорських чиновників

Неділя, 19 жовтня 2014, 10:17

США заборонили в´їзд низці угорських чиновників, які підозрюються в корупції.

Про це повідомив повірений в справах США в Угорщині Андре Гудфренд, пише угорське видання Portfolio.

"Рішення Державного департаменту було прийнято на основі достовірної інформації, що ці люди- їх менше, ніж 10 - займаються чи отримують вигоду від корупції", - сказав він.

"Цим людям,  які є чиновниками,  колишніми  чиновниками, або особами, пов'язаними  з ними, заборонено в'їзд до США", - додав Гудфренд.

Він відмовився надати імена, посилаючись на закони про конфіденційність, але підтвердив, що деякі особи з цього списку були державними чиновниками.

"Ми завжди базуємо наші рішення на доказах. Компаніям, що ведуть бізнес в Угорщині, не вистачає  "некорумпованого середовища"", -  сказав Гудфренд. 

Будапешт заявив у п'ятницю, що викликав повіреного США до  МЗС, щоб обговорити це питання.

Як пише Bloomberg, дипломатичні зіткнення між США та Угорщини стали частішими після того,як ВікторОрбан прийшов до влади в 2010 році.

Угорський прем'єр, переобраний у квітні, сказав в липні, що він має намір порвати з ліберальною демократією і  встановити "неліберальну державу", посилаючись на  Росію і Туреччину в якості моделей.

Минулого місяця президент США Барак Обама назвав Угорщину серед країн, де неурядові організації перебувають під тиском.

"Від Угорщини до Єгипту, ми спостерігаємо нескінченне регулювання  і відверте залякування громадянського суспільства", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.