Чотири роки санкцій призведуть до банкрутства Росії - німецькі ЗМІ

Понеділок, 20 жовтня 2014, 09:52

Нинішній стан російських валютних резервів дозволить уникати дефолту протягом чотирьох років. 

Як повідомляє Reuters з посиланням на німецьке видання Bild am Sonntag, такі дані містяться у звіті німецької розвідки.

За цими даними, Росія має достатньо фінансових резервів, аби не один рік витримувати тиск європейських санкцій. Зокрема, за підрахунками ФРС Німеччини, грошові резерви Російської Федерації у вересні становили близько 22 трильйонів 622 мільярдів рублів, що приблизно дорівнює 619 мільярдам доларів. А це - близько 162% державних витрат на поточний рік.

Оскільки ж державний борг Росії становить лише 13% від ВВП країни, то РФ здатна витримати ще близько чотирьох років без оголошення державного банкрутства, зазначають у Bild am Sonntag.

Варто відзначити, що у звіті йдеться про нинішній рівень санкцій без урахування їх можливого посилення.

Як стверджує Reuters, надані розвідкою розрахунки свідчать, що можливість РФ витримавати санкції дещо вище, ніж очікувалося раніше. 

Варто зазначити, що досі у ЗМІ вказувалося, що станом на початок жовтня валютні резерви Росії становили близько $455 млрд.

Нагадаємо, що впродовж останніх тижнів Росія неодноразово використовувала свої валютні резерви для підтримки курсу рубля, який почав різко падати. ЄС та США запровадили економічні санкції проти Росії через ситуацію на сході України, що ускладнило доступ РФ до міжнародних ринків капіталу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.