Уряд готовий ввести мита на російські товари

Понеділок, 6 жовтня 2014, 11:55

Україна визначилася із переліком товарів походженням із РФ, на які можуть бути введені мита.

Цей список оприлюднений на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Згідно з переліком, Україна може відновити стягування мит із російських овочів, фруктів, рибної та молочної продукції, яєць, меду, кави та чаю, а також цукру та кондитерських виробів. Серед нехарчових товарів можуть бути повернені мита на імпорт добрив, мила та косметики, сірників, пластмас, одягу та взуття, виробів зі скла, меблів, а також електроапаратури. Також мита можуть стягуватися із російських легкових та пасажирських автомобілів, тракторів, залізничного обладнання.

Як зазначається, мита на ці товарі можуть бути введені у разі набуття чинності постановою російського уряду № 959 від 19.09.2014.

Нагадаємо, цією постановою російський уряд виводить низку товарних груп українського походження із дії режиму вільної торгівлі. Такий крок став відповіддю на ратифікацію Верховною радою Угоди про асоціацію з ЄС, яка має вступити в силу із 1 листопада.

Однак, відповідно до домовленостей представників України, ЄС та РФ, економічна частина Угоди про асоціацію набере чинності лише із 2016 року. Відповідно до цієї домовленості російський уряд зобов’язался не вводити свою постанову в силу.

Однак документ досі не скасований, що допускає можливість набрання нею чинності у будь-який момент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: