Україна може ввести точкові санкції проти російських компаній

Вівторок, 7 жовтня 2014, 16:11

Україна розглядає можливість введення точкових санкцій стосовно російських компаній, а не за категоріями товарів.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Роман Качур, повідомляє Інтерфакс.

"Згідно із законом про зовнішньоекономічну діяльність, МЕРТ може вводити санкції стосовно окремих компаній, тим самим повністю забороняючи їхню економічну діяльність на території України або переходячи на режим індивідуального ліцензування. Саме з цією метою ми й оприлюднили цей список", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Качур наголосив, що МЕРТ провело власний детальний аналіз щодо кожної компанії і галузі, задіяних у торгівлі з РФ.

"Ми маємо розуміти, що серед цих компаній є компанії транснаціональні з глобальним капіталом, де є інтереси наших партнерів. Ми подивимося і діятимемо максимально точково, щоб не створити проблем для українських компаній", - сказав він.

При цьому Качур наголосив, що введення санкцій має бути досить ефективним і точковим, "щоб дійсно добитися ефекту, а не зашкодити своїм же компаніям, які існують на ринку".

Він також зазначив, що Україна не має досвіду введення секторальних санкцій.

"У рамках закону про зовнішньоекономічну діяльність ми не маємо права вводити санкції за групами товарів, він передбачає дії стосовно компаній. Для цього нам знадобиться інший нормативний документ, який буде ухвалений рішенням уряду", - додав він.

Нагадаємо, на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі було оприлюднено повний перелік російських товарів, які також можуть бути виведені із режиму вільної торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: