В РФ не хочуть поширювати санкції проти ЄС на інші сфери

Четвер, 9 жовтня 2014, 09:46

Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв виступає проти розширення російських контрсанкцій на інші галузі економіки.

Про це пише ТАСС.

"Я проти всіх тих пропозицій, які звучали, тому що я не бачу можливості з розумними інвестиціями і в розумні терміни створити (у цих сферах) потужну базу, яка дозволяла б не тільки забезпечувати імпортозаміщення, але і створювати експортний потенціал", - сказав міністр.

Контрсанкції, за його словами, - не найкращий спосіб вирішення ситуації.

Він нагадав, що поки Росія пішла на це тільки в одному секторі - секторі продовольства і сільського господарства.

"Ми довго думали, як підвищити рівень забезпечення власним продовольством. І санкції (вирішенню цієї задачі) допомогли. З такої точки зору це - раціональне рішення", - сказав міністр.

Він додав, що це рішення було прийнято у стислі терміни, що не дало галузі як слід підготуватися, "але ми готуємося зараз".

"В інших секторах я цієї раціональності не бачу. Тому я не вважаю правильним поширювати санкції на інші сфери", - заявив Улюкаєв.

Варто зазначити, що Улюкаєв також виступав проти законопроекту про держкомпенсації, проте Держдума прийняла його у першому читанні.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей документ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.