Клімкін: "Крим є і буде українським". Інтерв'ю, заборонене в РФ

Субота, 1 листопада 2014, 14:36

Міністерство закордонних справ опублікувало повний запис інтерв'ю міністра Павла Клімкіна телеканалу РБК ТБ, яке було знято з трансляції редакцією телеканалу.

Раніше РБК ТБ випустило в ефір лише невелику частину запису - ту, що стосувалася газових переговорів.

У МЗС оприлюднили заяву про те, що інтерв'ю піддалося цензурі.

У тій частині інтерв'ю, що було вирізано з ефіру, Клімкін розповідає про європейський вибір України; а також про те, що агресія Росії збільшує рівень підтримки НАТО.

Також глава МЗС запевнив російських глядачів у тому, що Крим є територією України. "Крим був українським і є українським, і не сприймайте це як гасло", -- запевнив Павло Клімкін.

Він запевнив, що насправді повернення Криму вигідне також російській владі.

"Росію ніколи не будуть сприймати так, як її сприймали до Криму, адже (при анексії) були порушені всі можливі і неможливі юридичні і політичні зобов'язання", - заявив він

"Тому рішення проблеми Криму однозначно буде знайдено", - додав міністр.

На запитання російського журналіста про те, чи можливе рішення у вигляді особливого статусу Криму на зразок статусу Гонконгу, Климкін заявив, що умовою для початку дискусії про такий варіант є повернення Криму під контроль центральної української влади.

"Спочатку Крим повернеться до складу України. А потім нехай кримчани самі думають - чи хочуть вони йти в бік Гонконгу або в іншу сторону. Але перш за все повинні виконуватися правила. Основне, магістральний правило - Крим був, є і буде українським", - заявив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.