Термін дій санкцій залежить від політики РФ - прем'єр Фінляндії

Понеділок, 10 листопада 2014, 08:37

Прем'єр Фінляндії Александр Стубб підкреслив, що термін  дії  санкцій проти РФ залежить від того, як Росія поведе себе надалі.

Про це він заявив в інтерв'ю Yle Radio Suomi.

"Це залежить від самих росіян. Санкції вводяться, оскільки вони мають вплив, в першу чергу, на економіку Росії. В цьому році вона знизиться. Стан російської економіки вкрай тривожний",  - зазначив він.

"Однак кажуть, що гроші - один з кращих мирних посередників. М'яч тепер у росіян. Як довго вони зможуть дивитися на ці події", - додав Стубб.

 Що стосується фінсько-російських відносин, прем'єр-міністр хоче розрізняти три основних рівня.

"Перший рівень - це міждержавні відносини. При цьому вважаю вкрай важливим підтримувати двосторонні відносини. Так само важливо зберігати єдність лав ЄС. Санкції є жорстким, але ефективним інструментом", - наголосив він.

"Другий рівень - це ділові стосунки. На даний момент між фінськими і російськими компаніями немає ніяких великих проблем. Радше навпаки", - зауважив Стубб.

"Третій рівень - важливий, але вкрай делікатний - це наша російськомовна меншина тут у Фінляндії. Нам у Фінляндії вкрай важливо розрізняти ці три рівня, тому що я, наприклад, останнім часом помічав, що деякі хочуть ототожнювати дії російської держави з російськомовною меншістю", - підкреслив прем'єр Фінляндії.

Нагадаємо, раніше Стубб заявив, що Європа має продовжувати політику санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: