В Україні з’явиться бізнес-омбудсмен

Понеділок, 10 листопада 2014, 17:48

ЄБРР та Кабмін погодили створення в Україні інституту бізнес-омбудсмена. Захищати інтереси бізнесу буде доручено іноземцю.

Як повідомляє ЛІГА БізнесІнформ, про це на брифінгу в понеділок 10 листопада повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

За його словами, рішення про створення інституту бізнес-омбудсмена буде прийнято Кабінетом міністрів протягом двох тижнів.

"Уряд України разом з Європейським банком реконструкції та розвитку підписав антикорупційну ініціативу, у відповідності до якої в Україні буде запроваджена посада бізнес-омбдусмена. Це особа, яка не буде громадянином України", - сказав Семерак.

До повноважень бізнес-омдусмена, за словами Семерака, належатиме розгляд скарг представників українського та зарубіжного бізнесу на предмет можливого корупційного тиску, рейдерських захоплень.

"Сподіваюсь, це стимулюватиме надходження інвестицій Україну", - підкреслив він.

Джерело "Європейської правди", знайоме із ходом пошуку майбутнього бізнес-омбулдсмена, запевняє, що ця особа досі не мала стосунку до України.

"До недавнього часу розглядалася кандидатура колишнього грузинського віце-прем’єра. Несподівано він відмовився від пропозиції, а тому пошуки тривають. Однак у будь-якому разі це буде людина подібна за масштабом", - пояснює співрозмовник ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: