Придністров'я готове провести референдум про незалежність

Вівторок, 11 листопада 2014, 16:51

Придністров'я готове провести ще один референдум про самовизначення за умови визнання його підсумків.

Про це заявив у вівторок президент невизнаної Придністровської молдавської республіки Євген Шевчук, пише РІА "Новости".

"Це один з найкоротших шляхів врегулювання цього конфлікту, це вирішить проблему з урахуванням того, чого бажають люди, що проживають в зоні конфлікту",  -зауважив він.

"Ми готові розглянути можливість додаткового референдуму про самовизначення, але з умовою, що потім волю придністровського народу визнають і поставляться до неї з повагою", - додав Шевчук.

Окрім того, за його словами, співпраця армії Молдови з НАТО сприймається в Придністров'ї як підготовка до агресії проти невизнаної республіки.

"Безумовно, у нас викликає стурбованість активізація співпраці силових структур Молдови зі структурами НАТО. Підготовка молдавських силових структур сприймається придністровцями як підготовка до якоїсь агресії проти Придністров'я", - сказав Шевчук.

За його словами, така співпраця додає напруженості у відносини між Кишиневом і Тирасполем.

"Сподіваюся, що наші партнери в Кишиневі розуміють це і оберуть правильний шлях в основі якого буде відсутність навіть намірів вирішувати проблеми між Тирасполем і Кишиневом силовим шляхом", - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Придністров'я матиме право самостійно визначити своє майбутнє в разі зміни Молдовою свого позаблокового військово-політичного статусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.