2015 року економіка зростатиме в усій країні, окрім Донбасу - експерт

Четвер, 13 листопада 2014, 11:22

2015 року можна очікувати продовження спаду економіки України на рівні 2,5-4%, однак він буде зумовлений виключно фактором Донбасу.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала під час конференції, організованої Європейською бізнес-асоціацією.

Водночас, за його словами, позитивні показники сільського господарства у третьому кварталі 2014 року дозволяють покращити ВВП.

"Якщо раніше ми говорили, що економіка впаде на 8% і більше, то наразі прогнози дещо кращі - 6,5-7%", - зазначив Фіала.

Що стосується 2015 року, то, як вважає економіст, спад економіки складе 2,5-4%.

Водночас, на його думку, тоді як економіка продовжить спадати в першому півріччі 2015 року, з середини року ситуація зміниться і почнеться зростання.

Разом з тим, як зазначає Фіала, ситуація в Україні є дуже неоднорідною, оскільки варто розрізняти Донецьку та Луганську області і решту країни.

"Загальне падіння ВВП в Донецькій та Луганській областях, як на окупованих територіях, так і в тих районах, які контролюються українською владою, складе цього року 20-25%", - зазначив Фіала.

"Швидше за все, подібні темпи падіння спостерігатимуться і наступного року", - додав він.

"Це і буде причиною спаду загального ВВП, оскільки ми очікуємо на решті території зростання в межах 1%", - сказав експерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.