Ірландію визнано найменш корумпованою країною світу

Четвер, 13 листопада 2014, 13:30

Згідно з рейтингом корупційних ризиків найменш корумпованою державою світу визнана Ірландія, яка посіла перше місце серед 197 країн.

Про це свідчить дослідження, проведене експертами TRACE International (міжнародна асоціація, яка допомагає компаніям відповідати антикорупційному законодавству) спільно з американським аналітичним центром Rand Corporation.

У першій двадцятці найменш корумпованих країн світу – Швеція, яка посіла п’яте місце.

Інші європейські країни розмістилися таким чином: Фінляндія – на шостому місці, Німеччина – на дев’ятому.

Примітно, що Грузія у цьому списку займає 11-те місце. За нею Норвегія – на 12-му місці, Нідерланди (13), Франція (14), Швейцарія (16), Литва (18), Велика Британія (19), Австрія (20).

Україна в рейтингу корупційних ризиків посіла 132-ге місце. При цьому Польща знаходиться на 31-й позиції, Білорусь – на 74-й. Росія стала 134-ю.

TRACE Matrix аналізує ситуацію з хабарництвом у всіх країнах світу. В цьому аналізі фахівці представили новий індекс оцінки корупційних ризиків.

Оцінка здійснювалась за чотирма основним критеріями: взаємодія бізнесу з владою країни, дієвість існуючих в країні антикорупційних законів, прозорість державної служби та державних процедур, громадський контроль за всіма цими процесами.

Найризикованішими країнами з огляду на корупцію, за результатами аналізу TRACE Matrix, є Камбоджа, Узбекистан, Ангола, Ємен і Нігерія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: