8 європейських країн посилять співпрацю для протидії Росії

Четвер, 13 листопада 2014, 16:12

Вісім північних європейських країн домовилися активізувати співробітництво з метою протидії посиленню військової активності Росії.

Таке рішення було прийняте під час зустрічі міністрів оборони в Осло, пише Reuters.

Як повідомляється,  міністри оборони країн Північної Європи та Балтії, а також Великобританії домовилися  більше обмінюватися  інформацією та розширити навчання ВВС в північному регіоні.

Таке рішення викликане подіями в україні та агресивною політикою Росії, пише видання.

Зокрема, як зазначає міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, Росія була "регулярно ігнорує правила міжнародної авіації" і залякує, надсилаючи свої військові літаки аж до кордонів Ірландії і Португалії.

"НАТО зареєструвало понад 100 перехоплень цього року, в три рази більше, ніж в 2013 році, а рік ще не закінчений", - сказав він на прес-конференції.

"Ми не дозволимо Росії продовжувати втручатися в наш повітряний простір", - підкреслив він.

За словами Феллона, Велика Британія пропонує продовжити місію своїх бойових літаків "Тайфун", щоб допомогти балтійській повітряній поліції в 2015 році.

Окрім того, як зазначив британський міністр, країни Північної Європи хочуть більш обмінюватися інформацією та даними щодо російської військової активності.

Серед інших планів також передбачено поширення навчань ВВС між Фінляндією, Швецією і Норвегію на Данію, таким чином щоб вони охопили увесь північний повітряний ростір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: