Голова ЦВК Польщі подав у відставку

П'ятниця, 21 листопада 2014, 18:41

Голова Національної виборчої комісії (НВК) Польщі Стефан Яворський представив президенту Броніславу Коморовському заяву про відставку.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Рішення про відставку набуде чинності після другого туру місцевих виборів

Від неділі, коли закінчилося голосування на місцевих виборах, НВК страждає від проблем з функціонуванням виборчої системи. Це викликає затримку з підрахунком голосів і ускладнює визначення результати виборів.

На сьогоднішній день НВК оголосила результати виборів війтів, бурмистрів на мерів, бурмистрів та міських голів. Але досі немає повних даних про результати виборів в ради гмін, повітів та сеймиків воєводств.

Така невизначеність з результатами привела до сутичок, коли в четвер ввечері до НВК вдерлася группа протестувальників з вимогою відставки членів комісії.

При цьому прем'єр Польщі Ева Копач, як повідомляє Польське радіо, виключила проведення повторних виборів і назвала скандалом вторгнення демонстрантів до НВК.

Нагадаємо, увечері 18 листопада хакери зламали сервер Національної виборчої комісії . Зокрема, було викрадено дані працівників комісії та Національного виборчого бюро, при цьому, як наголошувалося, результати виборів були поза загрозою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: