Прем’єр Литви: торговельна блокада РФ загрожує литовській економіці

Вівторок, 25 листопада 2014, 14:08

Через перешкоди, які чинить РФ на кордоні, в економіці Литви можуть виникнути проблеми.

Про це заявив прем’єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічус в ефірі радіо LRT.

"Якщо говорити про обмеження для автомобілів на в’їзді в Калінінградську область, то варто спостерігати, як розвиватимуться ці процеси. Можливі навіть величезні зміни в нашій економіці", – зазначив він.

Така вірогідність пояснюється, за його словами, тим, що сектор логістики – транспортування вантажів – забезпечує у Литві значну частину ВВП.

Крім того, Буткявічус зазначив, що Росія ускладнила перевірки виключно литовського транспорту.

"Якщо порівняти, яка була пропускна здатність транспортних засобів з Латвії, Естонії, Польщі і Литви, то контроль стосовно литовських транспортних засобів був винятковим", - сказав прем’єр.

Проблеми з проїздом транспортних засобів на литовсько-російському кордоні, які почалися минулої п’ятниці, тривають досі, повідомляє литовське видання Delfi.

При цьому, якщо в асоціації перевізників Литви раніше заперечували суттєві проблеми під час перетину кордону, то 25 листопада в асоціації "Лінава" їх визнали.

"Російська митниця видала вночі розпорядження про більш ретельний обшук і перевірку транспортних засобів і товарів, які їдуть з Литви", - йдеться у повідомленні асоціації.

Крім того, в асоціації зазначили, що проблеми тривають з 21 листопада.

Нагадаємо, в Федеральній митній службі РФ заявили, що Литву використовують для ввезення забороненої продукції до Росії.

При цьому раніше повідомлялося, що товари, вироблені в Литві, які ввозяться до неї, а також товари, що перевозяться литовськими транспортними компаніями не пропускатимуть до спеціальних вказівок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: