РФ продовжує намагатися змінювати кордони силою - Генсек НАТО

Субота, 29 листопада 2014, 10:25

Росія вже змінила і продовжує намагатися змінити національні кордони силою.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю радіостанції Эхо Москвы.

"Росія силою змінила національні кордони і продовжує намагатися змінювати їх знову ж силою. Це руйнує можливості для створення партнерських відносин з Росією, в яких ми зацікавлені", - зазначив він.

За словами Генсека, НАТО не потрібне протистояння та холодна війна з Москвою. Водночас Альянс готовий захищати своїх союзників.

"НАТО абсолютно не хоче ні "холодної війни", ні зіткнення. Ми зацікавлені у співпраці. У той же час НАТО готовий захищати всіх союзників проти будь-якої загрози", - наголосив Столтенберг.

Генсек також висловив впевненість, що російські війська є на сході України.

"Нам говорили, що в Криму спочатку немає російських солдатів. Потім Росія визнала, що російські солдати в Криму були. Потім нам почали говорити, що на сході України немає російських солдатів. Але за нашими розвідданими вони там є, російські сили є на Україні", - підкреслив Столтенберг.

"Спостерігачі, які розміщені як на кордоні, так і в регіоні, повідомляють про переміщення військ, обладнання, танків. У нас є інформація, що там є системи ППО. Звідки, окрім як з Росії вони можуть отримати таку військову техніку?" - додав він.

Генсек також відзначив, що Україна зможе стати членом НАТО у разі якщо вона прийме рішення про вступ та відповідатиме стандартам Альянсу.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що винищувачі НАТО 400 разів піднімалися в повітря через провокації РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: