В Грузії остаточно розвалилася коаліція - уряд втратив більшість в парламенті

Середа, 5 листопада 2014, 15:50

Політична партія "Вільні демократи", лідером якої є колишній міністр оборони Іраклі Аласанія, вийшла з коаліції "Грузинська мрія".

Про це повідомляє грузинське видання Грузия Online.

Після виходу з залу, в якому проходило засідання політради коаліції "Грузинська мрія", Аласанія заявив, що "Вільні демократи" прийшли попрощатись з колегами по коаліції.

"Ми попрощалися з нашими партнерами дуже цивілізовано. У коаліції більше не буде "Вільних демократів", - сказав журналістам Аласанія, якого цитує Новости-Грузия.

В результаті коаліція "Грузинська мрія", заснована екс-прем'єром Бідзіною Іванішвілі, втратила підтримку більшості в парламенті. Після виходу 10 депутатів від "Вільних демократів" у проурядовій коаліції лишилося лишилося 73 голоси. Всьго в грузинському парламенті працює 150 депутатів.

"Не варто бути з ними", - заявив на виході з будівлі представник "Вільних демократів" депутат Зураб Абаджидзе.

Нагадаємо, цьому передувало рішення прем'єр-міністра Грузії про відставку міністра оборони Іраклі Аласанії в результаті конфлікту оборонного відомства з прокуратурою. 

Після цього у відставку одразу подав держміністр Грузії у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Алексі Петріашвілі, а згодом і міністр закордонних справ Майя Панджікідзе.

Колишній президент Саакашвілі, партія якого наразі перебуває в опозиції до "Грузинської мрії", вже оголосив про готовність співпрацювати з командою Іраклі Аласанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.